Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στο ΙΕΝΕ η Nippon Exploration

H JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited, με έδρα το Λονδίνο, είναι το νεώτερο εταιρικό μέλος του ΙΕΝΕ από την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για εταιρεία του ιαπωνικών συμφερόντων Ομίλου JX Nippon Oil & Gas Exploration, η οποία ειδικεύεται στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Όμιλος JX Nippon Oil & Gas Exploration Corporation δραστηριοποιείται σήμερα σε 15 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η παραγωγή αργού στο Βιετνάμ, φυσικού αερίου στην Μαλαισία, καθώς και ερευνητικές εργασίες σε περιοχές της Βόρειας Θάλασσας, στο Ηνωμέμο Βασίλειο. Εξάλλου, εδώ και 30 και πλέον έτη δραστηριοποιείται στην παραγωή αργού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον τομέα του LNG, o Όμιλος JX Nippon Oil & Gas Exploration Corporation, στον οποίο ανήκει το νέο εταιρικό μέλος του ΙΕΝΕ, JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited, μεταφέρει ποσότητες από το Tangguh της Ινδονησίας από τον Ιούλιο του 2009. Επίσης, συμμετέχει, μαζί με άλλες εταιρείες, και στο πρώτο πρόγραμμα παραγωγής LNG της Παπούα-Νέας Γουινέας, όπου στόχος είναι η παράδοση του πρώτου φορτίου το 2014.

Ειδικότερα, η JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited είναι επιφορτισμένη με τις δραστηριότητες του Ομίλου στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ μέσα από την συμμετοχή της στο ΙΕΝΕ επιδιώκει να αποκτήσει αξιόπιστη και εκ του σύνεγγυς πληροφόρηση για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, συμμετέχει από το 2005, μαζί με άλλες εταιρείες, σε δύο πεδία (2-1/2 και 40-3/4) στην Λιβύη, τα οποία βρίσκονται σήμερα στην φάση της εξερεύνησης.

Η συμμετοχή της JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited, ως εταιρικού μέλους, στο ΙΕΝΕ αποτελεί άλλο ένα βήμα στην πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας που επιχειρεί το Ινστιτούτο, στο πλαίσιο της προαγωγής των ιδρυτικών του στόχων, στους οποίους εξέχουσα θέση έχει η εκλογικευμένη παραγωγή και εκμετάλλευση ενέργειας, από όλες τις δυνατές πηγές, συμβατικές και ανανεώσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου