Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αυξημένες οι τιμές ακινήτων στη Μ. Βρετανία το Μάιο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών ανήλθαν οι τιμές κατοικιών στη Μ. Βρετανία το Μάιο, καθώς οι ιδιοκτήτες των απούλητων κατοικιών ενίσχυσαν τις τιμές.

Το διαδικτυακό πρακτορείο Rightmove ανακοίνωσε πως οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,3% το Μάιο από τον Απρίλιο, ανερχόμενες στα 238,874 λίρες.

Πλέον η μέση τιμή είναι μόνο 1,5% χαμηλότερα από το υψηλό των 242,500 λιρών το Μάιο του 2008.

Η Rightmove ανέφερε πως η αύξηση πραγματοποιήθηκε παρόλο που ο αριθμός των απούλητων ακινήτων έφτασε το Μάιο στο υψηλό ρεκόρ.

Ο μέσος όρος των απούλητων κατοικιών διαμορφώθηκε στα 76 το Μάιο από τα 74 τον Απρίλιο.

Ωστόσο, υπήρξε σημαντική πτώση στην εγγραφή νέων κατοικιών κατά τη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα και του βασιλικού γάμου, στα 20.000 από τα 29.000.

«Με τα επίπεδα των νέων κατοικιών να υποχωρούν 30% κατά την παρατεταμένη περίοδο των εορτών, φαίνεται να υπάρχει μια αντίδραση που αντανακλά τη φιλοδοξία των πωλητών στις τιμές παρά την πραγματικότητα των χαμηλών αριθμών των αγοραστών», δήλωσε ο Miles Shipside, επικεφαλής της Rightmove.

Ο Shipside τόνισε πως η απόφαση της Τράπεζα της Αγγλίας να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διακόπτει την παραδοσιακή οικονομική φόρμουλα όπου η προσφορά υπερκαλύπτει τη ζήτηση οδηγώντας σε χαμηλότερες τιμές.

© Dow Jones Newswires

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου