Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«5th South East Europe Energy Dialogue»

Αναρτήθηκε στο site του ΙΕΝΕ το τελικό πρόγραμμα του «5th South East Europe Energy Dialogue», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» της Θεσσαλονίκης στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εφέτος, το «South East Europe Energy Dialogue» διοργανώνεται με την συνεργασία δύο πολύ σημαντικών διεθνών φορέων, του MEES (Middle East Economic Survey) και του WEC (World Energy Council) και συγκεντρώνει, ανάμεσα στους ομιλητές του, εξέχοντα στελέχη του ενεργειακού τομέα και ακαδημαϊκούς από τις χώρες της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης αλλά και από διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες.

Η ανάδειξη της ΝΑ Ευρώπης ως ενεργειακής γέφυρας μεταξύ Κασπίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης αποτελεί διαχρονικά μία από τις σταθερές επιδιώξεις του SEEED. Έτσι, το ειδικό θέμα στο οποίο είναι αφιερωμένο το εφετινό Energy Dialogue είναι το “Electricity and Gas Infrastructures Priorities in SE Europe – Towards a Regional Market” Παράλληλα, σκοπός του «5th South East Europe Energy Dialogue», της διεθνούς αυτής συνάντησης που έχει καθιερώσει το ΙΕΝΕ και οργανώνει κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2007, είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης και επαφών υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, στελεχών επιχειρήσεων και ειδικών του χώρου της ενέργειας από τα κράτη της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και από τις πιο σημαντικές χώρες παραγωγούς ενέργειας στον κόσμο.

Η κορυφαία αυτή ετήσια διεθνή διοργάνωση του ΙΕΝΕ αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, δικτύωση και συζήτηση για τη διαμόρφωση των πολιτικών και δράσεων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των αυξημένων παγκόσμιων και περιφερειακών ενεργειακών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Επίσημοι εκπρόσωποι χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ανώτερα στελέχη από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά (π.χ. EBRD, European Investment Bank, Black Sea Development Bank, κλπ.) εκπρόσωποι δωρητών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), του Energy Community, του World Energy Council, του Energy Charter, πρόκειται να λάβουν μέρος και εφέτος «Ενεργειακό Διάλογο» του ΙΕΝΕ.

Στο 5th SEEED θα καλυφθούν, μεταξύ άλλων, οι εξής τομείς:

- Λειτουργία αγοράς ηλεκτρισμού και ανταγωνισμός
- Υποδομές για την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρισμού
- Ο αυξανόμενος ρόλος των ΑΠΕ στην ανάπτυξη μίας περιφερειακής αγοράς ηλεκτρισμού
- Προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου
- Ολοκλήρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην ΝΑ Ευρώπη

Επίσημοι χορηγοί του 5th SEEED είναι οι εταιρείες Protergia και ΔΕΠΑ, ενώ στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Elpedison, KGDI Law Firm και Siemens και χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα «New Europe» και οι διαδικτυακοί τόποι Energia .gr και Euro2day.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες εγγραφής στο 5th SEEED είναι ήδη διαθέσιμες μέσω του site του ΙΕΝΕ

iene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου