Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

Ειδική ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των αυθαίρετων κτισμάτων, η οποία θα λειτουργήσει στα πρότυπα των ημιυπαίθριων, ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Τη νέα ρύθμιση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ .

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης των αυθαίρετων κτισμάτων λόγω των νομικών κωλυμάτων που υπάρχουν, ενώ για το λόγο αυτό θα αρχίσει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Δικαιοσύνη.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», η σχετική απόφαση είχε ήδη ανακοινωθεί στις Βρυξέλλες, στις 6 Αυγούστου, με το επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, στο οποίο επισημαίνεται ότι στα μέτρα που επίκεινται θα ανακοινωθούν και «κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1.500 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 έως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011».

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος υπολογίζουν ότι 3,4 εκατ. στρέμματα δημόσιας γης έχουν καταπατηθεί, αν και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ύστερα από πρόσφατη έρευνα ότι σήμερα πλέον τα καταπατημένα είναι 5 εκατ. στρέμματα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου