Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΕΗ επί τάπητος...

Συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, θα έχει αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το μοντέλο διάρθρωσης της αγοράς που θα επιλέξει η κυβέρνηση μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που δίνει η σχετική Κοινοτική Οδηγία.

Προβλέπεται επίσης να συζητηθούν και ειδικότερα θέματα όπως η πρόσβαση παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή και τα υδροηλεκτρικά και οι εναλλακτικές επιλογές, που, επίσης, έχουν προταθεί στην κυβέρνηση και τη ΔΕΗ.

Μεταξύ αυτών, η μίσθωση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή η ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα με αντίστοιχη ενέργεια στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.

Η συνάντηση με τον κ. Αλμούνια γίνεται σε συνέχεια των επαφών που είχε τους τελευταίους μήνες η υπουργός Περιβάλλοντος με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την κυρία Μπιρμπίλη θα συνοδεύσει ο γενικός γραμματέας  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, Κ. Μαθιουδάκης.

Το Βήμα

Μ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου