Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νωρίτερα οι αυξήσεις στις αντικειμενικές;

Λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νωρίτερα και οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που τοποθετούνται πλέον στα μέσα του 2011.

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά 570 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, καθώς αναμένει 270 εκατ. ευρώ το 2011, 200 εκατ. ευρώ το 2012 και άλλα 100 εκατ. ευρώ το 2013, χωρίς όμως να υπολογίζει ότι ήδη η κτηματαγορά έχει "παγώσει", ενώ ταυτόχρονα αγνοεί τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που εμπλέκονται στο χώρο της οικοδομής.

Στόχος, πάντως, του οικονομικού επιτελείου, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αμβλύνει τις αντιδράσεις, θα είναι όπως ο μέσος όρος των αυξήσεων να μην υπερβεί κατά πολύ το 30%, αν και θα υπάρχουν εισηγήσεις για αυξήσεις που ξεπερνούν και το 100%. Από την άλλη πλευρά, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ανακοινωθεί η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε περίπου 5.000 περιοχές όπου σήμερα δεν ισχύει, με στόχο τη σταδιακή εφαρμογή του σε όλη τη χώρα.

Επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι όπως στην επόμενη τριετία ισχύουν αντικειμενικές αξίες για όλα τα ακίνητα στην Ελλάδα ούτως ώστε να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο σύστημα που επεξεργάζονται ήδη στο υπουργείο και το οποίο θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών ανάλογα με τις αγοραίες αξίες.

Ναυτεμπορική

ΜΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου