Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Έργα 1,3 δισ. ευρώ για το Φυσικό Αέριο

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) για την περίοδο 2010 -2014 της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. που εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, έπειτα από τη θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ

Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης περιλαμβάνονται τα έργα, των οποίων η έναρξη κατασκευής προβλέπεται εντός του χρονικού ορίζοντα του Προγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014, καθώς και εκείνα για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η κατασκευή.

Από τα 1,3 δισ. ευρώ, τα 806,5 εκατ. είναι ο προϋπολογισμός του αγωγού Κομοτηνή - Θεσπρωτία και τα 159 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δεύτερης αναβάθμισης του τερματικού σταθμού ΥΦΑ.

Αναλυτικά, τα βασικά έργα που περιλαμβάνονται στο πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης είναι:

-Η εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στον κεντρικό αγωγό του Συστήματος Μεταφοράς στη Νέα Μεσημβρία -θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

- Η επέκταση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) από τον κεντρικό αγωγό προς Αλιβέρι -ήδη υπό κατασκευή.

- Επέκταση ΕΣΜΦΑ στην Πελοπόννησο μέχρι την Μεγαλόπολη (Αγωγός Αγ. Θεόδωροι- Μεγαλόπολη) -έργο στο τελικό στάδιο δημοπράτησης.

- Η 2η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της νήσου Ρεβυθούσας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κατασκευή νέας δεξαμενής αποθήκευσης ΥΦΑ -έργο υπό δημοπράτηση.

-Αγωγός Κομοτηνή-Θεσπρωτία (χερσαίο τμήμα του Ελληνοϊταλικού αγωγού) -έργο υπό τεχνική μελέτη.

- Έργα εκσυγχρονισμού ΕΣΦΑ -νέοι Μετρητικοί Σταθμοί, έργα τηλεπικοινωνιών κ.ά.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου