Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τελευταία μέρα για την πρώτη δόση...

Τελευταία ημέρα σήμερα για όσους δεν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση του προστίμου για τους ημιυπαίθριους και τους άλλους χώρους που είχαν αλλάξει χρήση και είχαν καταθέσει τη δήλωσή τους μέχρι τις 31 του περασμένου Δεκεμβρίου για ένταξη στη ρύθμιση τακτοποίησής τους.

Η εγκύκλιος δεν αφορά τους πολίτες που έχουν λάβει κανονικά το απαραίτητο έγγραφο από τις πολεοδομίες και με δική τους ευθύνη δεν έχουν προσέλθει στις τράπεζες να πληρώσουν τη δόση.

Το ΥΠΕΚΑ με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι παρατείνει μέχρι τις 10 Ιουνίου την προθεσμία καταβολής της δόσης για όσους έχουν καταθέσει αίτηση να ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και δεν έχουν παραλάβει την ειδοποίηση από την πολεοδομία με την οποία θα πληρώσουν στις τράπεζες.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά στις περιπτώσεις εκείνες που οι Πολεοδομίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο φακέλων και να υπολογίσουν το αναλογούν πρόστιμο (για δηλωθέντες ημιυπαίθριους), με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην έχουν λάβει το αναγκαίο έγγραφο για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου μέχρι σήμερα 28 Απριλίου 2011 (οπότε και λήγει η προθεσμία, βάσει του νόμου για την καταβολή της δόσης).

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν αφορά η εγκύκλιος τους πολίτες που έχουν λάβει κανονικά το απαραίτητο έγγραφο από τις πολεοδομίες και με δική τους ευθύνη δεν έχουν προσέλθει στις τράπεζες να πληρώσουν τη δόση.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο καλούνται όλες οι πολεοδομίες που δεν έχουν προλάβει λόγω αντικειμενικών δυσκολιών να ολοκληρώσουν τον έλεγχο πληρότητας των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί προ της

1/1/2011 να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία με αιτιολογημένη πράξη τους, η οποία πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως 10/5/2011.

Η πολεοδομική υπηρεσία με εισήγησή της καταγράφει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν και προτείνει τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου και του υπολογισμού του ειδικού προστίμου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω πράξης.

Μετά την ανωτέρω παράταση της προθεσμίας η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη λήξη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες είχαν κατατεθεί συνολικά 574.125 αιτήσεις ενώ συνεχίζεται η καταβολή τους μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου