Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προβλήματα στις εργοληπτικές

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, οι εργοληπτικές οργανώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου, περιλαμβανομένων και των εταιρειών της ανώτατης εργοληπτικής τάξης, αναμένεται να απόσχουν από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων. Πρόκειται για πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στα συσσωρευμένα και τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο και τα οποία δεν τυγχάνουν της έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών. Η ενέργεια αυτή, η οποία θα συνοδευτεί και από συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), αποφασίστηκε από την Πανελλήνια Ενωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΣΕΔΕ) και έτυχε της στήριξης όλων των πανελλήνιων εργοληπτικών οργανώσεων (ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΣΑΤΕ και ΣΤΕΑΤ).

Στην κορυφή των αιτημάτων του κλάδου βρίσκεται η άμεση εξόφληση των εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σημειωτέον ότι ο ΣΑΤΕ (Σύνδεσμος Ανώνυμων Τεχνικών Εταιρειών) υπολογίζει ότι οι οφειλές προς τις εταιρείες του κλάδου ξεπερνούν το 1,8 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι ενώσεις ζητούν την ενεργοποίηση-αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, για έργα απαραίτητα και αναγκαία για την ανάπτυξη κυρίως της Περιφέρειας. Τα προγράμματα που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και ο «Θησέας».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου