Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

news inSide energy

Ενεργειακή αναβάθμιση και σε δημόσια ακίνητα

Ούτε τα ακίνητα του Δημοσίου «γλιτώνουν» εν τέλει από τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, όπως προκύπτει από το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), με συνολικό προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.

Αντικείμενο αυτού θα αποτελέσουν πέντε κτίρια του δημοσίου ή ευρύτερου δημοσίου τομέα (η επιλογή τους αναμένεται), τα οποία θα αναβαθμιστούν ενεργειακά, προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλοι ατμοσφαιρικοί ρύποι που συνδέονται με τη λειτουργία τους. Σε αυτή τη φάση, το πρόγραμμα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν αποκλείεται η σταδιακή επέκτασή του.

Περαίωση για «νεοεισαχθέντες» στο σύστημα των αντικειμενικών

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που σχετίζονται με τα ακίνητά τους, μέχρι το τέλος Απριλίου, παρέχει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους κατέχουν γη ή κτίριο σε κάποια από τις 4.489 περιοχές, οι οποίες εντάχθηκαν από την αρχή του 2011 στις ζώνες αντικειμενικών αξιών. Η ρύθμιση αφορά υποθέσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές, φόρου αυτόματου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής ακινήτων, οι οποίες χρονίζουν μετά από ενστάσεις που έχουν υποβληθεί αναφορικά με την αντικειμενική αξία που προσδιορίστηκε παλαιότερα και κατά περίπτωση, με απόφαση του οικείου εφόρου. Υπαγωγή στην περαίωση σημαίνει αποδοχή της αξίας ζώνης που ορίζεται με το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού και αφορά ιδιοκτήτες σε 25 νομούς.

kathimerini.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου