Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επενδυτή ζητά η ΔΕΗ στην Κοζάνη


Στρατηγικό εταίρο θα αναζητήσει η ΔΕΗ το αμέσως επόμενο διάστημα για την υλοποίηση της επένδυσης μαμούθ - ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην Κοζάνη αλλά και για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο, η ΔΕΗ Α.Ε. και η 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. θα προβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για την υλοποίηση έργου στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει:

- την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στο Νομό Κοζάνης, και, παράλληλα,

- την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Οπως επισημαίνεται, ο στρατηγικός εταίρος που θα επιλεγεί θα συμμετέχει από κοινού με την ΔΕΗ στην εταιρεία «Ηλιακό Βέλος Ενα Α.Ε.», η οποία είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 200MW (έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση στις 13.12.2010).

Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα ανέρχεται σε 260.000 MWh ετησίως, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 300.000 τόνους.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου