Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Επενδύσεις σε ακίνητα φιλέτα...

Τι προσελκύει τώρα τους ξένους επενδυτές


Ενα δημόσιο ακίνητο για το οποίο είχε εκφράσει ενδιαφέρον το καλοκαίρι το επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ (Qatar Holding) βρίσκεται στον Δήμο Αντιρρίου, στην Αιτωλοακαρνανία, επιφάνειας 223.000 τ. μ. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση στις παρυφές της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΚΕΔ, «η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της γέφυρας, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με την κατασκευή της Ιονίας Οδού. Οι προτεινόμενες χρήσεις προσανατολίζονται στην ανάπτυξη μεικτής επιχειρηματικής ζώνης, η οποία συνδυάζει τις χρήσεις πολεοδομικού κέντρου επιπέδου πόλης και της ζώνης τουρισμού - αναψυχής».

Ο χώρος της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Orascom. Είναι συνολικής έκτασης 738 στρ., βρίσκεται περίπου 16 χλμ. ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στις ακτές της βόρειας Κρήτης. Σύμφωνα με την εισήγηση της ΚΕΔ, «η προς αξιοποίηση έκταση είναι εμβαδού περίπου 450 στρ. με εν δυνάμει χρήσεις τουριστικές, αναψυχής, εμπορικές κ. ά.». Υπενθυμίζεται ότι από το 1993, όταν έφυγε η βάση, έχουν παραχωρηθεί τμήματα της έκτασης (άνω των 700 στρεμμάτων) στη νομαρχία, η οποία έχει χτίσει μια ανοιχτή πισίνα με ευρωπαϊκά κονδύλια, που είναι σήμερα κατεστραμμένη και δεν λειτούργησε ποτέ. Πάνω στην παραλία έχει ανακαινιστεί το εστιατόριο των Αμερικανών με χρήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος Convert, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ και σήμερα είναι ερειπωμένο.

Στα «φιλέτα» περιλαμβάνεται το δημόσιο ακίνητο στον Δήμο Ερμιόνης, επιφάνειας 153.000 τ.μ. Πρόκειται για παραλιακή επίπεδη έκταση, απέναντι από τη νησίδα «Δοκός». Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει σημαντικό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, με πλήθος αρχαιολογικών χώρων και σημείων ενδιαφέροντος σε ακτίνα μικρότερη των 50 χλμ. Το ακίνητο διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο παραθεριστικής κατοικίας όσο και ξενοδοχειακών μονάδων.

Στη Χαλκιδική

Δύο δημόσια ακίνητα υπάρχουν προς αξιοποίηση στη Χαλκιδική. Το πρώτο βρίσκεται στον Δήμο Σιθωνίας, συνολικής επιφάνειας 94.000 τ. μ. Πρόκειται για παραλιακή έκταση στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας. Το ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές και αφορά σε επενδύσεις για χρήσεις τουριστικές, αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.

Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Τορώνης, 76.000 τ. μ. Είναι παραλιακή έκταση στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας. Η τουριστική δυναμική της περιοχής παραμένει ισχυρή και με σημαντικές προοπτικές, ενώ η επιφάνεια και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για τουριστική ανάπτυξη.

Και για τα δύο ακίνητα η ΚΕΔ σημειώνει ότι «η περιοχή παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον και έχει προσελκύσει σημαντικές τουριστικές αναπτύξεις στο παρελθόν».
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου