Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ενεργειακό Πιστοποιητικό στα Κτίρια

To αίτημα της για αναβολή και σταδιακή σε βάθος διετίας κλιμάκωση της εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού, τουλάχιστον για τις μισθώσεις ακινήτων, επαναλαμβάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Ενέργειας και την ειδική γραμματέα Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 9 Ιανουαρίου καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση και επισύναψη πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης στις πωλήσεις και μισθώσεις κτιρίων.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει στην επιστολή της ότι πλέον αδύνατο εκ των πραγμάτων να υπάρξουν στις 10 περίπου απομένουσες εργάσιμες ημέρες, ενεργειακοί επιθεωρητές με οποιαδήποτε εμπειρία για να εκδώσουν αξιόπιστα πιστοποιητικά, καλύπτοντας χωροταξικά ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι, τονίζει ότι η «εμμονή» στην άμεση εφαρμογή του πιστοποιητικού, κινδυνεύει να «μπλοκάρει» όλες τις συναλλαγές ακινήτων (αγοραπωλησίες και μισθώσεις).

Παράλληλα, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί για μία ακομη φορά την άμεση κατάργηση των κατώτατων αμοιβών για τους ενεργειακούς επιθεωρητές (άρθρο 10 Π.Δ. 100/2010), καθώς, όπως σημειώνει, είναι αδιανόητο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε απελευθέρωση επαγγελμάτων και κατάργηση των κατώτατων αμοιβών «να δημιουργείται μια νέα προνομιούχος τάξη επαγγελματιών, με κατοχυρωμένες κατώτατες αμοιβές, και με αναγκαστικό πελάτη ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου