Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πράσινες Επενδύσεις

Εκτεταμένες επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προανήγγειλε για το 2011 η αρμόδια υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη βουλή, το 2011 αναμένεται να εγκατασταθούν 100 έως 250MW φωτοβολταϊκών με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 650 εκατ. ευρώ (εφόσον υλοποιηθούν 175MW), 300MW αιολικών πάρκων ύψους 450 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και τις επεκτάσεις των δικτύων θα φτάσουν το 1,9 δισ. ευρώ.

Για τη ΔΕΗ η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει και να αναπτύξει με εξωστρέφεια «τη μεγαλύτερη επιχείρηση του δημοσίου» προσθέτοντας ότι όποιο ενεργειακό μερίδιο χαθεί από την ελληνική αγορά θα αντικατασταθεί με μερίδιο αγοράς σε άλλη χώρα. «Αυτή είναι η προσπάθεια και επιδίωξή μας».

Η κ. Μπιρμπίλη επισήμανε επίσης τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ζήτησης ενέργειας και της εξοικονόμησης, αναφερόμενη το πρόγραμμα «χτίζοντας το μέλλον» που στοχεύει στην υλοποίηση 3,1 εκατ. ενεργειακών επεμβάσεων σε κτίρια.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου