Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Athenian Capitol

Αύριο, 15 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες του ένας ακόμα πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας στο Λεκανοπέδιο.

Ο λόγος για το Athenian Capitol που αναπτύχθηκε από τον όμιλο Χαραγκιώνη, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η εορταστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και αναμφίβολα το νέο κέντρο θα αποτελέσει έναν ακόμα πόλο έλξης επισκεπτών. Ταυτόχρονα, η διοίκηση της εταιρείας δεν ήθελε να συμπέσει με τα εγκαίνια του Metro Mall, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 30 Νοεμβρίου στον Αγιο Δημήτιρο.

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνονται οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία των χώρων των περίπου 30 καταστημάτων που θα φιλοξενούνται στο κέντρο. Σημειωτέον ότι το Athenian Capitol αφορά έναν πολυχώρο εμπορίου και ψυχαγωγίας, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 15.000 τ.μ. (μικτή επιφάνεια 30.000 τ.μ.), εκ των οποίων τα 10.000 τ.μ. αφορούν εμπορικές χρήσεις. Το κέντρο αποτελεί επένδυση 45 εκατ. ευρώ.

Πέραν των καταστημάτων θα λειτουργήσουν επίσης 10 καφέ και εστιατόρια, αλλά και κινηματογράφος 3D. Οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν στην εσωτερική πλατεία, ενώ πέραν των καταστημάτων θα υπάρχουν επίσης bowling, παιδότοπος, αλλά και συνεδριακό κέντρο, ικανό να φιλοξενεί έως και 250 άτομα.

Βέβαια, σημείο αναφοράς του πολυχώρου θα είναι και το πρώτο Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου της Αθήνας, από το οποίο ο όμιλος Χαραγκιώνη προσδοκά σε ετήσια έσοδα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά το νέο κέντρο αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της εταιρείας κατά 10% σε ετήσια βάση. Στόχος του ομίλου Χαραγκιώνη είναι η ετήσια επισκεψιμότητα να διαμορφωθεί σε 3,6 εκατ. ανθρώπους. Προς το παρόν, το 90% των χώρων έχει ήδη μισθωθεί, ενώ είναι πιθανό τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες να μισθωθεί και το 100% των καταστημάτων του κέντρου. Μεταξύ των μισθωτών συμπεριλαμβάνονται η αλυσίδα Carrefour (το σχετικό κατάστημα ήδη λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο μήνες), τα καταστήματα Sprider, Ferrari Store και Imaginarium, αλλά και οι χώροι εστίασης Prestige Cafe και Creperie.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου