Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η Oliaros σε επενδύσεις ακινήτων

Tiς περιοχές του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου έχει αναγνωρίσει ως έχουσες σημαντικές προοπτικές για την αγορά κατοικίας, εφόσον η προσέγγιση είναι η κατάλληλη, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Oliaros, η οποία δρομολογεί επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ τα προσεχή έξι χρόνια για την ανάπλαση παλαιών κτιρίων. Στόχος της εταιρείας, η οποία συνεργάζεται με γνωστούς Ελληνες και ξένους αρχιτέκτονες, είναι να διαφοροποιηθεί έναντι του ανταγωνισμού στην αγορά κατοικίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Η πρώτη φάση της επένδυσης, αξίας 6 εκατ. ευρώ, αφορά την ενεργειακή και αρχιτεκτονική αναβάθμιση τεσσάρων κτιρίων της δεκαετίας του '70 στις οδούς Κεραμεικού και Λεωνίδου στον Κεραμεικό και Ιάσονος στο Μεταξουργείο. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα δύο κτίρια της εταιρείας, ενώ για τα επόμενα δύο επιδιώκεται πρώτα να εξασφαλιστεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας φέρει την επωνυμία KM Properties και περιλαμβάνει συνολικά πέντε φάσεις σε πέντε χρόνια, για την ανάπτυξη και αναπαλαίωση δεκάδων ιδιόκτητων ακινήτων που έχουν αποκτηθεί στις εν λόγω περιοχές τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αφορά ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, τόσο ως προς τον τύπο όσο και ως προς τη χρήση, ανταποκρινόμενο στις σημερινές ανάγκες διαβίωσης και διαμόρφωσης ενός σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κατοικίες σε ποσοστό 43%, γραφεία 9%, εμπορικούς χώρους 21% και αποθηκευτικούς χώρους 8%. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η δημιουργία 2.800 τ.μ. κήπων, 1.800 τ.μ. πράσινων ταρατσών, 1.500 τ.μ. φωτοβολταϊκών συστημάτων και 800 μέτρων κάθετων κήπων. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 260 θέσεων πάρκινγκ ιδιωτικής χρήσης.

Η στόχευση της Oliaros είναι να συνεργαστεί και με ιδιοκτήτες στην περιοχή που ενδεχομένως θα ήθελαν να αναβαθμίσουν τα ακίνητά τους. Αλλωστε, όπως προκύπτει από σχετική ανάλυση, το 46% των ακινήτων της περιοχής (ορίζεται από τις οδούς Πειραιώς, Κωσταντινουπόλεως, Ιερά Οδός, Αχιλλέως και Δεληγιώργη), είναι ακατοίκητα, εγκαταλελειμμένα, ερειπωμένα ή αδόμητα.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου