Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Υψηλή ζήτηση εξοχικών στις Αλπεις

Πάνω από 1.000 νέες χειμερινές εξοχικές κατοικίες προγραμματίζεται να κατασκευαστούν στις Γαλλικές Αλπεις με το πέρας της φετινής σεζόν, σε μια προσπάθεια των κατασκευαστών να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Πρωταγωνίστρια εταιρεία είναι ο επενδυτικός όμιλος MGM Group, ο οποίος δρομολογεί 11 επιμέρους επενδύσεις στον κλάδο των εξοχικών κατοικιών. Η ζέση των εταιρειών για τέτοιες κινήσεις είναι μεγάλη και για τον πρόσθετο λόγο ότι τέτοιες κατοικίες συνήθως πωλούνται με τη μέθοδο της αντίστροφης χρηματοδοτικής μίσθωσης (sale and leaseback), καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούν να τις χρησιμοποιούν παρά για μερικές εβδομάδες τον χρόνο. Ετσι εισπράττουν σημαντικά έσοδα σε ετήσια βάση από την ενοικίαση των ακινήτων τους.

Σύμφωνα με τη MGM, οι τιμές πώλησης έχουν ήδη ανακάμψει στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007, ενώ οι πωλήσεις που καταγράφηκαν τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου ήταν οι υψηλότερες των τελευταίων ετών. Ωστόσο, η ζήτηση -αν και σημαντική- δεν είναι τέτοια, που να δικαιολογεί προς το παρόν περαιτέρω άνοδο των τιμών. Μεταξύ των περιοχών όπου αναμένεται η ανάπτυξη νέων κατοικιών περιλαμβάνονται οι Tignes, Samoens και Cohennoz.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου