Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πολύμορφες Πόλεις

«Πολύμορφες Πόλεις» του Philippe Laferrière

Ο νέος Γάλλος καλλιτέχνης, ο οποίος επέλεξε να περάσει μέρος της ζωής του στη βόρεια Ελλάδα, Θα δείξει στους πολίτες αυτής της πόλης μερικά από τα τελευταία εικαστικά έργα του.

Εγκαίνια : Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στις 19.30
Διάρκεια : από 8 έως 28 Νοεμβρίου 2010
Γκαλερί Γαλλικού Ινστιτούτου

Ο Philippe Laferrière, εκ φύσεως εκλεκτικός και περίεργος, θα ολοκληρώσει το όραμά του προτείνοντας - με τη συνενοχή μιας ηθοποιού και μιας μουσικού - μια παράσταση στη γαλλική γλώσσα κατά την εγκαίνια στις 8 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας άλλη μια φορά την ορθότητα της υπέρβασης των ορίων που είναι συχνά τόσο άκαμπτα στις καλλιτεχνικές πρακτικές.

O Philippe Laferrière γεννήθηκε στην Τουλούζη της Νότιας Γαλλίας, όπου και φοίτησε στην École des Beaux Arts (1992-1995). Στην συνέχεια σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και έκανε Μεταπτυχιακό στην Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Aix-En-Provence (1995-1999). Η εκπόνηση μιας έρευνας πάνω στο θέμα της ζωγραφικής των Μακεδονικών Τάφων τον έφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου για μεγάλο διάστημα εργάστηκε ως συντηρητής έργων τέχνης. Σήμερα, εξακολουθεί να ζει στη Θεσσαλονίκη και αφιερώνει το χρόνο του στη ζωγραφική και τη μουσική.

"Πολύμορφες Πόλεις" είναι η άλλη πτυχή του Τοπίου ως είδος, μια εναλλακτική λύση για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πόλη. Βρισκόμαστε στο εσωτερικό της αλλά και εκτός αυτής. Οι "Πολύμορφες Πόλεις» αποτελούν ένα άνοιγμα στην ποιητική διάσταση του αστικού τοπίου, στο οποίο αναπτύσεται άμεσα η φαντασία και η ανθρώπινη συμμετοχή σε παγκόσμια κλίμακα...

M.K

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου